Photobucket
Photobucket
"
"

Wednesday, August 3, 2011

perempuan VS puasa


assalamualaikum.

hai hai haii. *dah macam ali baba dah.hee.syukur kehadrat ilahi,dengan limpah kurnianya,dapat jua kita bertemu lagi di malam yang mulia ini ya. *macam Puan Jenah dah.
#cough cough. okay,tonite im going to talk about something random as stated above. :)

macam ni,as known sekarang ni bulan puasa,bulan Ramadha aite? bukan lah wa nak jadi hipoc,tidak.puasa puasa pun wa free hair gak,macam haram gak.mesti korang macam cakap, "hah,tau pun,dah tu kau nak bising apa?" fine,but at least,

dah 2 hari puasa,macam macam wa notice denganragam segelintir umat ciptaan-Nya ini.the girls for the most.
kelmarin kan cuti,wa online jela kejenya sambil study.dah tu asyik penuh la feeds FB tu dengan pelbagai PING status dan post.
adalah beberapa makhluk ni, dengan bangganya nak show off dia tak puasa.kejadah apa?aite?okay la wa open je kat sini sebab kebanyakan readers,followers and bloggers adalah perempuan.kalau yang lelaki tu terbaca anggap jelah ini isu semasa okay? :)

haa,ada ke siap mention satu FB tu dgn friends nya yang beratus lelaki tu,bangga bangga nak cakap tuttt dia berdarah aka pms aka datang bulan aka period.apa motif?
kot ya pun nak bagi orang jeles kau boleh makan tak yah la nak memalukan diri endiri aite?
kau nak bangga apa pun dengan benda tu berdarah?caittt

itu satu,yang kedua.
semalam,time tengah sesak sesak jalan keluar pagar sekolah.adalah minah 3orang tah form bape wa pun tak tau,dok mencaruttt tak benti ni.
"kimak lah kau" "kau la siall" "babi la" hah,boleh kata tiap hujung ayat ada carutan lah kiranya,
jadah apa kau puasa tapi macam tu?okay,nanti ada yang lantun balik kat aku.

but at least,do respect people la brodos.kau tak boleh puasa,senyap.hormat orang yang puasa,kalau orang yang tau tu tak kuat iman eh, dah la tengah lapar ni,kau pulak cakap kau makan cokelat.dah terliur lah kawan tu,tak ke menganiaya orang tu namanya.kan?

dah tu,ada juga ni yang tidak mengikut fitrah alam.
menyapah je.tolong la,jangan buat orang annoyed.nak merajuk tak tentu pasallah hape.padahal kau tu lelaki.agak pun kau nak jadi gay,fikir balik cemana susah payah setengah mati amkkau lahirkan kau,sara hidup kau sampai kau besar gedabak.kau sesuka hati nak tukar tukar jantina.kejadah haramnya kau ni?

dah tu satunya pasal kau.keduanya ,dah tau kau tu cakap sore tu beso,nak bermanja dengan kawan kau pun agak lah.apa kau cakap tu menggelikan okeh?
ada ke cakap macam ni "ehh siapa tak puasa hari ni?kite tak puasa jugak ni,sebulan kite tak puasa.well,u know me."
oii la jantan,sedo diri tu sikit ya,sikit pun tak pelah.aku geli.


hah,dah la tu kan?
nahh,mesti ada yang macam konfius kejadah apa wa letak gambar candies kat atas tu.saje je tu.bagi korang ngidam di amalam hari.haha

okay la.
selamat berpuasa peeps.mulakan pencarian lagu raya eh,mana yang tak sabar nak raya tu minta lah amk ayah beli pelita instant pacak depan rumah,di lorong lorong gelap,bagi ada Nur sikit okeh? ngehngeh

till then,see you peeps on the next post,tu pun kalau ada pemangkin idea eh.gee
pmr spm candidates,jaga kesihatan,trial is coming over. :)
byeee,assalamualaikum.

No comments:

All written above is Natasha Dianna's Copyright