Photobucket
Photobucket
"
"

Monday, October 8, 2012

inikah kehidupan?


Aku datang sini, satu je tujuan. BELAJAR.  Tapi aku jadi makin tak faham, apa yang aku buat sampai orang dengki dengan aku sebegini rupa.
Aku tak kacau orang, aku.. aku jadi aku.hmm, inilah aku.dari kecik sampai besar ni.aku macam ni lah. Aku suka buat hal aku je. Aku rasa susah nak bergantung dengan orang lain,aku bawak diri. Segini pun orang nak dengki? Aih hidup memang macam ni eh?
muka kau lebih kurang tapak kaki aku je, Tasha
kau berlagak pandai. Tiap kali quiz, test , assignment, kau yang terawal walk out the hall, kau yang terawal submit even before due date
dalam class, kau lah orang yang paling suka menjawab question yang lecturer  tanya.
kau buat macam tu sebab nak KIPAS lecturer
kau tak payah nak bajet bajet tunjuk result kau kat ayah kau lah Tasha. Eee bodoh lah kau ni
banyak aku tau pasal kau Tasha.
dia sebenarnya dah plan nak datang kolej ni sama sama dengan boyfriend dia. ACAH ACAH NAK JADI CUTE COUPLE KAT KPTM”
psst, kau jangan bagitau dia tau apa aku bagitau ni. Aku TAKUT ah dia bagitau mak dia ke apa.
dia kan datang dari Negeri Sembilan. Aku risau doe, kang dia cite kat mak dia. Dia main hantar hantar santau kea pa kat aku
baju dah lah pinjam pinjam. Semua nak injam pinjam. Acah acah semorang nak sponser dia. SELEBET DOE
kau jangan nak bangga dengan mata sepet kau tu. Mata kau dengan mata aku lebih kurang je. Mata cicak! Sakai ah kau betina
hari tu aku dengar dengar kau nak berhijrah. –pakai tudung- hari tu kau pakai dah lawa dah.tapi  hari tu aku Nampak pulak kau tanggalkan. Macam bodoh ah perempuan ni
tah apa tah mimpi dia semalam.hahhahahahahhah
dia tu kedekut ilmu. Aku gagah turun dari tingkat 3 nak tanya dia cemana nak buat assignment tu.tapi dia jawab acuh tak acuh je
aku bengang dengan dia sebab tah kenapa dia unfollowed aku di twitter
kau tu rupa macam tu, sebab tu boyfriend kau cari lain.hahhahahahhaha
…Dan lain lain lagi…
*Ohh haa, SIAP PRINTSREEN TWEET WITHOUT CENCORED TWEETHANDLE & DEFAULT PICTURE AKU KATE NGKOOO*
Terima kasih lah tapi aku tak perlu publisiti murahan macam kau. J

To be honest, aku ada semua jawapan untuk setiap cacian tak masuk akal kau tu. J
Lets go one by one. I know it’s a bit offensive. But I do think this the only space I can burst the truth and what I feel.

·         Aku tak kisah lah kau nak cakap apa. Muka ni, rupa ni, Tuhan yang kurniakan untuk aku. Kau hina aku maknanya kau hina ciptaan tuhan J
·         Itu hak aku samaada nak keluar awal atu keluar lewat. Nak hantar cepat atau nak hantar lambat. Kau rupanya tak boleh fikir waras dan dalam hati kau tu penuh hasad dengki cemburu. Macam loji. Hihihi
·         Kalau aku diam, aku tak bertanya tak menjawab dalam class, lebih baik aku duduk rumah.beli buku belajar sendiri. Tanya dinding tak pun tanya buku tu. Tak gitu? J
·         Hidup kalau mendengki, memang semua tak kena. Tu hidup tak pernah tenteram tu. Kesian lah diri tu sendiri penat. Nak kena stalk aku hari hari. Penat nak kena printscreen, loading twitpic pulak tu, ye dak? J
·         Result aku dapat  0 pun aku tunjuk kat bapak aku. Kau hado? Kecoh apa tah. Jelly lettew? Hikhik. Omey angat J
·         Banyak tau pasal aku? “dianna” kat nama aku tu kau tau datang dari mana? Parents aku kerja apa kau tau? Adik beradik aku ada berapa kau tau? J
·         AAH LAH, AKU MEMANG 24/7 DATING DENGAN QAYYUM TU KAT KOLEJ. Sweet angat angat. <3
·         Aku mohon, ingat ayat ni sampai masuk liang lahad. Kau bangga kau metropolitan, duduk bandaraya, tapi aku kasihan, OTAK KAU KOLOT LAGI DARI ORANG HULU.
Psst, banyak sangat tengok cerita tahyul Syamsul Yusuf ya? J
·         Aku hidup apa adanya. Takut nanti bila tuhan bagi “roda igauan+ super spontan” sampai masa tertunduk tanah, aku tau cara nak hidup apa adanya J
·         Biar lah nak bangga. Tuhan bagi aku sedikit istimewa. Yang kau ni nak argue ciptaan dia,kau siapa? Banggakan ciptaan dia bukannya berdosa. Tak belajar eh?
·         English kau dulu failed eh? Tak faham phrase “ I will. Someday I will, Insyaallah” ?
·         Aku tak mimpi apa, Cuma aku sedar aku masih punya agama. J
·         Harus lah macam tu. Kau nak minta tolong, aku pulak yang terhegeh hegeh pergi kat kau ke?
·         Account aku kan? Suka hati aku lah aku nak follow sape nak unfollow sapa. Kau siapa tah nak halang aku itu ini.
·         Kau tak kenal aku pun, eh boyfriend aku lagi kau taktau baik buruk dia, ada hati nak judge orang, pergi jaga boyfriend kau sana, takut dia ada “mama” lain pulak. Upppss :p

Haih, penat seyy layan kerenah budak budak tadika, kolot nak mampus kau ni. Bak kata mak aku, “tetek dah besar, bontot dah melebar, bulu pun dah melingkar, tapi otak kau kecik.” Ke kau baru belajar cuci tuala wanita? J

Terima kasih kerana membaca entry ini yang sejulung julung kalinya aku dedikasi kan untuk kau. Selamat hentak kepala

Kbye kbye kbye kbye *duckface* 

No comments:

All written above is Natasha Dianna's Copyright